BESTIARI SILENCIÓS

Del 27 d’abril al 21 de maig

La proposta escultòrica d’en Jordi Pallí és fruit també d’un complex entramat evolutiu artístic. El Big Bang d’aquesta recerca plàstica cal buscar-lo en l’any 1912, quan Picasso produí el seu primer collage i va introduir en un quadre elements fins aquell moment aliens a la pintura. A partir d’aquest canvi de paràmetres estètics i tècnics, els dadaistes, encapçalats per Marcel Duchamp i els seus ready made, transformaren l’escultura a través de l’objet trouvé i les mil interpretacions que poden sorgir d’un objecte quotidià. Ja no cal que l’artista hagi fet manualment l’obra, sinó que allò que importa és l’ull de l’artista i la seva recerca plàstica a través d’objectes produïts per altri. Les obres es poden convertir en uns fantàstics cadavres exquis surrealistes, en els quals la transcendència lúdica és el motor de noves creacions.

Quan contemplem una obra de Jordi Pallí, l’hem de veure com una nova espècie artística, una peça del seu bestiari silenciós, amb la qual –a partir de la ruralitat dels seus objectes trobats– ha sabut muntar una fauna diversa amb estil propi. El plomatge, la pell i les closques són un festival de textures que van des del rovellat a les aigües de la fusta desgastada, reinterpretats a través de l’ull avesat a la descodificació de noves formes que fa l’artista.
Així, doncs, en observar el conjunt “bestial” i rovellat que ara ens presenta, imaginem-nos el viatge que ha fet en Jordi Pallí en el seu particular Beagle i acompanyem-lo visualment a descobrir els racons de la imaginació i del suggeriment que ens proposa perquè, com va dir Franz Kafka, qui conserva la facultat de veure la bellesa, no envelleix.

Jordi Palli

Abans de crear el seu propi estudi de disseny, es va formar a l’Escola Eina de Disseny i l’Escola Massana, dos centres de reconegut prestigi internacional.
Com a docent, va impartir classes a Elisava, Escola Universitària de Disseny, durant una dècada.

Al llarg de tres anys consecutius, va ser l’encarregat de dissenyar el pessebre de l’Ajuntament de Barcelona, aconseguint donar un nou estil als pessebres de la ciutat, proposant un llenguatge on es barreja a la perfecció, tradició i modernitat.
Però el mateix temps fruit de la seva incansable creativitat, treballa amb un projecte d’escultures que va cuinant entre objectes estàtics i dinàmics a partir de troballes i andròmines de ferro vell que va trobant en l’entorn rural. Una mostra de les seves obres les podem veure en les exposicions a diferents indrets del país.

https://www.jordipalli.com/
https://www.instagram.com/jordipalli.art/
https://www.facebook.com/jordipalli.art

X