HOMENATGE A JOSEFA TOLRÀ

2 al 26 de febrer

Col·lectiu DFem

 Inauguració: 2 de febrer, 19:00h 

DFem – Mercè Abril, Liliana Figini, Silvia Genki i Begoña Guasch

A DFem volem homenatjar figures femenines de l’art que per la seva condició de dones i en l’època en la qual van desenvolupar la seva obra no van tenir la repercussió que es mereixien.

Totes les exposicions tenen el mateix títol: La Realitat No Visible, perquè considerem que la igualtat en el món de l’art i, en altres àmbits, encara no ha assolit la normalitat desitjada i per tant segueix sent una realitat no visible.

En cada projecte realitzem un estudi en profunditat de l’artista a qui rendim tribut. Analitzem la seva obra, l’estètica i el concepte, la seva influència en altres artistes de l’època, la projecció i molt especialment la connotació que fa palesa aquesta discriminació, tot i haver estat reconeguda la seva vàlua artística.

A més de les obres individuals elaborades al voltant de la pintora escollida, el nostre treball porta sempre una obra grupal.

En aquesta exposició ens hem inspirat en Josefa Tolrà, la Pepeta de Cabrils, que dibuixava i il·lustrava les seves obres escrivint missatges en connexió amb éssers que ella denominava de llum i que la animaven a plasmar el que no era visible. La seva obra ens deixa meravellades de la simplicitat i veritat genuïna que conté, el seu dibuix fluídic en comunió amb un imaginari personal que dialoga amb altres realitats no visibles als ulls.

X