EMPREMTES GRÀFIQUES

del 22 de març al 9 de abril

Empremtes de dones va néixer de la iniciativa de l’artista gravadora Alicia Gallego de reunir un grup de dones artistes que residim a Catalunya i que ens expressem visualment mitjançant la disciplina del GRAVAT. En formem part també: Neus Colet, Pilar Masip i Rosa Permanyer.

Va ser l’interès per conèixer la manera en la qual cadascuna utilitza les tècniques de gravat en la seva obra, el que ens va unir. Això va fer que intercanviéssim punts de vista sobre les diferents aplicacions de les tècniques d’obra gràfica original.

De l’intercanvi de conceptes tècnics vam derivar cap a una reflexió sobre la situació del gravat en l’actualitat. Vam remarcar que el gravat, com a camp artístic amb una extensa tradició, té a la vegada una gran vigència en la creació artística actual. El gravat conté una gran riquesa visual que encara té molt per dir. És una disciplina oberta que genera diverses maneres de ser entesa i, per tant, de ser aplicada. El gravat és actiu i vital perquè permet generar un conjunt multifacétic i heterogeni que s’uneix en el diàleg, propi de l’art imprès, que s’estableix entre la matriu i el suport.

Aquest esperit de col·laboració, característica inherent del treball als tallers de gravat, ens va animar a fer propostes d’intercanvi amb altres artistes. El fet que una de les integrants fos originària d’Argentina i que mantingués un contacte continu amb l’àmbit del gravat argentí, ens va moure a plantejar una sèrie d’exposicions amb dones gravadores d’aquest país.

Des del 2009 Empremtes de dones ha fet 19 exposicions amb artistes de tot arreu. En aquesta ocasió hem convidat a l’artista gravadora Maria Pujol amb la que compartim aquest interès comú per l’expressió de l’obra gràfica contemporània. Una artista de gran trajectòria plàstica a la qual agraïm que hagi acceptat la nostra invitació.

X