Quan contemplem una obra de Jordi Pallí, l’hem de veure com una nova espècie artística, una peça del seu bestiari silenciós, amb la qual –a partir de la ruralitat dels seus objectes trobats– ha sabut muntar una fauna diversa amb estil propi. El plomatge, la pell i les closques són un festival de textures que van des del rovellat a les aigües de la fusta desgastada, reinterpretats a través de l’ull avesat a la descodificació de noves formes que fa l’artista.
Així, doncs, en observar el conjunt “bestial” i rovellat que ara ens presenta, imaginem-nos el viatge que ha fet en Jordi Pallí en el seu particular Beagle i acompanyem-lo visualment a descobrir els racons de la imaginació i del suggeriment que ens proposa perquè, com va dir Franz Kafka, qui conserva la facultat de veure la bellesa, no envelleix.

 

Jordi Palli 

Abans de crear el seu propi estudi de disseny, es va formar a l’Escola Eina de Disseny i l’Escola Massana, dos centres de reconegut prestigi internacional.
Com a docent, va impartir classes a Elisava, Escola Universitària de Disseny, durant una dècada.

Al llarg de tres anys consecutius, va ser l’encarregat de dissenyar el pessebre de l’Ajuntament de Barcelona, aconseguint donar un nou estil als pessebres de la ciutat, proposant un llenguatge on es barreja a la perfecció, tradició i modernitat.
Però el mateix temps fruit de la seva incansable creativitat, treballa amb un projecte d’escultures que va cuinant entre objectes estàtics i dinàmics a partir de troballes i andròmines de ferro vell que va trobant en l’entorn rural. Una mostra de les seves obres les podem veure en les exposicions a diferents indrets del país.

https://www.jordipalli.com/
https://www.instagram.com/jordipalli.art/
https://www.facebook.com/jordipalli.art

X