MÉS ENLLÀ DE L’ESPAI-TEMPS

23 de gener al 10 de febrer

Jordi Cerdà i Pere Bruix són dos artistes confluents en el seu temps, partícips de la cultura i dels seus moviments reivindicatius, que han estat i continuen estant en la recerca de l’art i punters en la innovació del seu llenguatge. A inicis dels setanta es varen conèixer en les trobades a l’Institut Alemany on, a l’ampara del seu director Hans-Peter Hebel i el dinamitzador Toni Mercadé, es debatia sobre l’art pobre, el conceptual i la funció del cinema, aspectes que compartien en aquell moment. Més tard varen prendre camins més divergents en les formes però mantenint l’esperit de recerca, que s’ha copsat en les exposicions que han fet conjuntament. Aquests darrers anys formen part del grup Art-Tra Barcelona.

Jordi Cerdà en aquesta exposició ens presenta en format de fotografies, reproduccions, pintures, dibuixos i collages, un treball que va començar en un viatge a Egipte on la deessa Isis es presenta com a protagonista, desencadenant de les verges negres i, en general, de la divinitat femenina entre altres coses. El treball el porta al seu terreny de confrontació i unió de les imatges, per fer dobles o triples lectures com un fet estètic, antropològic i teogònic.

Bruix.net ens fa entrar en el macro i micro món, allò que s’ha debatut des de la filosofia i la ciència dels antics egipcis i grecs, a les teories d’Einstein, Niels Bohr o John Wheeler, aquells elements  que no ens són perceptibles pels nostres sentits sinó només per la nostra ment i que han revolucionat la nostra percepció del món. Les obres exposades ens introdueixen a conèixer aquells aspectes de la ciència i de la filosofia que ens fan comprendre i situar on som i què som.

X