LLUM I MATERIA

01 al 24 de Juliol

El projecte en si parteix d’una descoberta, una tècnica i una dona: Anna Atkins.

El procediment emprat és la Cianotípia. Hem volgut utilitzar aquest mitjà, en primer lloc per retre un petit homenatge a la botànica britànica Anna Atkins, considerada la primera dona fotògrafa que utilitzant la Cianotípia va realitzar una fotografia.
En segon lloc per l’aventura de l’experimentació, treballar amb tècniques del segle XIX i portar-les al segle XXI creant obres a partir d’aquesta antiga manera de fer i apropar-les a un terreny més pictòric, mes nostre, on hem volgut sumar també la pintura el dibuix el collage i l’abstracció.

Tota la mosta es relaciona molt amb el treball d’Atkins, ja que ens hem centrat, encara que de manera en alguns casos més abstracte, amb la natura, Arbres, Ocells, Flors i Paisatges on el color blau cian és protagonista.

Anna Atkins, nascuda com Anna Children, (16 de març de 1799 – 9 de juny de 1871) va ser una botànica i fotògrafa anglesa. Se la considera la primera persona que va publicar un llibre il·lustrat amb imatges. Per la seva sèrie British Algae, de 1843, és considerada com la primera dona que emprà la fotografia en fer un llibre sobre aquesta matèria

La mostra ofereix un total de 40 obres on interactuen diverses tècniques.

Totes les peces han estat realitzades durant el període de confinament entre Barcelona i Portbou. El procés ha estat complicat però enriquidor, treballar a la distància, des de casa, realitzant els revelatges i acabats de les obres a llocs inversemblants ha estat un repte que em escomès però, amb moltes ganes i il·lusió, i tot això és el que us volem mostrar amb LLUM I MATÈRIA.

Gemma Romero Goday, Nascuda a Barcelona l’any 1953, ha viscut a diferents pobles i ciutats d’arreu, però s’identifica com a natural de Portbou on resideix actualment i crea.
Ha cursat estudis d’arts plàstiques a l’Escola de Belles Arts La Llotja (Barcelona), Escola d’Art J. Martínez Lozano (Llança) i ceràmica amb l’escultor Joan Cots.
Ha impartit classes d’aquarel·la a l’Escola d’Art J. Martínez Lozano (2010-2016). És membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Girona i del Col·lectiu de Pintors de Portbou.
Des de 1989 comença a exposar a Catalunya, França, Andorra, Madrid i Houston. HA estat premiada en concursos tant en tècnica de pintura a l’oli com d’aquarel·la

Glòria Albors Tronchoni, Nascuda a Sabadell l’any 1955, es va traslladar a Barcelona l’any 1971 on resideix actualment.
Ha cursat estudis a l’Escola Massana de Barcelona, especialitat pintura, gravat i esmalt, ampliant formació en gravat a l’escola d’Art Núria Duran Arana.
Ha impartit classes de gravat a l’Escola Niu D’art i al seu propi taller.
Membre del Centre Artístic Sant Lluc i Fundadora del col•lectiu DeFem, que reivindica la figura de la dona al món de l’art (2016-2019)
Exposa de manera continuada a Catalunya, Espanya, França, Itàlia i Anglaterra.

X