Exposició de

Joaquim Riera

Del 16 de març al 3 d’abril

Joaquim Riera, fa més de 30 anys (des del 1978) que es va graduar en arts aplicades a l’Escola Massana de Barcelona, des de llavors fins al dia d’avui la seva professió ha estat la de dissenyador gràfic.

A partir de l’estiu del 2012 va descobrir la tècnica de RECUPERAR materials per a realitzar obres d’art. Amb una mica d’imaginació i aprofitant els volums dels propis materials i objectes va crear art en tres dimensions.

El món del reciclatge és totalment nou i apassionant. Amb cartons, oueres, plàstics i restes d’ordinador entre molts altres materials, podem aconseguir resultats totalment sorprenents.

Amb el reciclatge també es pot fer art

Reciclar i reinventar objectes i materials que altres llencen és el punt de partida del nou període artístic de Joaquim Riera. Què ofereix l’art de Riera que tan agrada i tants seguidors aglutina? Aquesta nova etapa, es fonamenta en el concepte artístic “Recuperart”, amb el que ha passat del concepte a l’objecte, amb uns quadres en relleu, quasi tridimensionals, que assoleixen entrar pels ulls de l’espectador i captivar-lo.

I com fa les seves noves obres? Recuperant objectes i materials que altres llencen. Els recicla i els reinventa. I per això proposa el nom de “Recuperart” per al conjunt d’aquesta pràctica que du a terme, un nom definidor d’una tendència i d’una voluntat cívica. Riera dignifica els objectes i materials recuperats amb un “savoir faire” innegable i elegant, arribant a unes cotes poètiques espectaculars, amb una mirada nova, atractiva i captivadora.

www.recuperart.es

X