«Tornar a casa»

del 3 al 19 de Maig

Amb sort, la nostra vida és un llarg trajecte que transcorre pel temps des de la infància fins a la vellesa. Aquest trajecte, que no sempre és un disseny exacte dels nostres somnis, és una espècie de viatge on cadascun de nosaltres busca el territori on sembrar aquells records, vivències o temors que ens van acompanyar des del mateix moment en què obrim els ulls al món.

Va transcórrer el temps i ens vam fer majors i al mateix temps que el món anava rodant, cadascun de nosaltres, la nostra generació, vam creure que podíem canviar l’estat de les coses. Uns, com tu, es van anar i van construir el seu futur, la seva vida, fora de casa, fora de l’illa.

Tant Adelaida com jo vam néixer aquí, aquest va ser la nostra llar, per a ella fins que va marxar a Barcelona, per mi fins avui. Així que després de tant temps i que cadascun de nosaltres hagi realitzat la seva vida i sobretot la seva obra, sense perdre mai el contacte entre nosaltres, decidim portar endavant aquest projecte, decidim tornar a casa.

Tornar a casa és una mirada entre la tendresa, el dolor i potser la nostàlgia, d’aquella illa que va ser la nostra mare, d’aquella illa lluminosa i verge per fora, grisa i de vegades fosca per dins. Però al cap i a la fi la nostra llar, en un temps en què, malgrat tot, la innocència i els desitjos eren possibles, un temps de les nostres vides que va construir els fonaments de la nostra obra.

ADELAIDA MURILLO Neix a Palma de Mallorca. Llicenciada en Belles Arts. Facultat de Barcelona Estudis de Gravat i litografia en l’Escola de Les Arts del Llibre. Ha participat en un centenar d’ exposicions individuals des de l’any 1979 fins l’actualitat, preferentment a Madrid, Barcelona així com altres llocs d’Espanya i l’estranger.

PEP CANYELLES 1963 Treballa a la ferreria de son pare on aprèn com treballar el ferro. Al mateix temps   s’inicia en la pràctica pictòrica de manera autodidàctica. 1974–1977 Pertany al Grup Criada intervenint en exposicions i accions socioculturals. 1980 Estada al Caire, convidat pel Ministeri de Cultura egipci. 1981 Beca del Ministeri de Cultura per a la Promoció de les Arts Plàstiques. Dissenya escenografies per el Teatre Principal de Palma. Des de 1979 exposa de forma habitual en diferents sales de Palma, Barcelona, Madrid, així com en exposicions internacionals. Té escultures públiques preferentment a les Illes Balears.