VIATGE A LA MEMÒRIA

 De l’11 de Novembre al 4 de Desembre

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.

Ha realitzat més de cinquanta exposicions individuals a galeries d’Art i espais institucionals de València, Barcelona, Castelló, Tarragona, Lisboa, Braga, Evora, etc.

Ha participat en nombroses exposicions col.lectives i fires d’Art a València, Barcelona, Madrid, Sevilla, Múrcia, Saragossa, Girona, Itàlia, Alemània, Argentina, etc.

Ha obtingut premis en diversos concursos.

Les obres que conformen aquesta exposició van ser concebudes en un viatge, l’estiu de 2018, a la costa del Llenguadoc i el Rosselló. I la raó d’aquest viatge va ser una qüestió de memòria, perquè aquesta zona té un especial significat històric per diversos motius:

És la terra d’origen de Jaume I i de la nostra llengua.

És on van anar a parar gran part dels exiliats en acabar la guerra civil, al travessar la frontera fugint de l’horror del franquisme.

També és la zona on va emigrar, en la postguerra, molta gent dels nostres pobles, per tal de sobreviure.

I, per fi, un motiu professional, ja que és allí on va començar la fabricació artesanal dels paviments hidràulics a mitjans del segle XIX.

Va ser un recorregut per tota la costa des de Montpeller a Cotlliure, recollint sorra i papers i fent fotos. A partir d’aquest material van sorgir dues sèries de quadres, una basada en les rajoles i l’altra en finestres, contra finestres i altres elements de les façanes, resolts en composicions geomètriques i amb les tècniques que utilitzo des de fa 25 anys: sorra i acrílic sobre fusta i també collages.  

Pasqual Gomes