Contemplació de

l’Espai-Temps

De l’1 al 30 de Desembre del 2016

Pere Bruix Riera pintor, escultor, realitzador de vídeos, obra gràfica i digital, i instal·lacions. Nascut a Barcelona, és llicenciat en Belles Arts i catedràtic de Dibuix, estudis a les facultats de Barcelona i València. Altres estudis a l’Escola d’Arts i Oficis, a l’Institut del Teatre en cinema i vídeo, a Arts del Llibre en gravat i litografia, a l’I.C.E (de la U.B. i U.P.C.) sobre diferents programes de multimèdia… Treballs en cinema, vídeo, arts gràfiques, gravat, litografia, serigrafia, fotografia, disseny, imatge digitalitzada, multimèdia i arquitectura. És  professor de disseny per ordinador des de 1988 i comissari d’exposicions i d’activitats d’art contemporani des de 1996 (passant per Art Actual Aula de Lletres, Art Actual Artistes Associats 4-AS, La Casa Elizalde, per la Galeria d’Art Aqua Fortis i altres galeries de Barcelona), ha participat en la formació de diversos grups d’artistes, comentarista d’art a Panorama Cultural de Barcelona, Revista Claves de Arte de Madrid i en diferents conferències.
Des de 1966 ha participat en 127 mostres d’art, a Barcelona, Bilbao, Basilea, Berna, Berlin, Dresden, Gant, Luxemburg, Madrid, Montreal, Nova York, Paris, Pforzhein i Riesa a Alemanya, Rio de Janeiro, Sant Sebastià, Szolnok a Hungria…

El seu treball d’investigació l’ha portat per l’art òptic i cinètic, el realisme crític, l’abstracció de l’espai, l’art dimensional, les instal·lacions interactives on inclou aparells electrònics, el vídeo i la fibra òptica, i des de 1988 pel computer-art.
Actualment es dedica professionalment i en exclusivitat a realitzar la seva obra artística.

Conferència dia 13: “Evolució retrospectiva de l’obra”

Bruix sempre ha volgut fer un treball de recerca, i és per això que la seva obra és i ha estat tan variada, tot i mantenir unes constants. A la conferència que donarà el proper dimarts 13 de desembre, podrem fer un repàs dels diferents estils que han configurat l’art contemporani i podrem conèixer de primera mà quins són els continguts i les tècniques que els han motivat.
Passarem per l’abstracció, l’expressionisme, la figuració realista, l’op-art, l’art cinètic, l’abstracció minimalista, l’art pobre, el conceptual, l’art del paisatge o land-art, l’art concret i l’escultura basca; abordarem també la influència del zen i la pintura oriental, l’expressionisme abstracte i l’abstracció intimista de l’espai, l’art dimensional, les instal.lacions interactives, el videoart i les variants de l’art digital en general.

Conferència dia 15: “Contemplació de l’espai-temps des d’una altra dimensió”

Aquesta segona conferència complementa l’anterior del dia 13, tot i no ser necessària la primera pel seguiment d’aquesta, ja que està centrada en les sèries a què corresponen les obres exposades.
“… A mesura que anava treballant en la sèrie “Dimensió”, cada obra em feia comprendre més continguts nous dels que jo havia incorporat, i es convertien en metàfores visuals sobre l’univers, entès com una unitat formada pel seu espai-temps, i el lloc que ocupa la vida i el seu temps… “

X