Cuando:
24th mayo 2017 a las 7:30 pm – 9:00 pm
2017-05-24T19:30:00+02:00
2017-05-24T21:00:00+02:00
Precio:
Gratuito
Contacto:

Ibn Arabi A4

«El gran sufí Andalusí Ibn Arabi de Múrcia”

A càrrec de Jordi Desclòs,
Dr. en Filosofia, docent, músic i especialista en sufisme

Dimecres 24 de maig, 19:30 hrs.
Sala Ronda Barcelona, c/Consell de Cent 382 (Barcelona)
Conferència Pública / Entrada Lliure

Ibn Al-Arabí, conegut a occident com Abenarabi, místic islàmic, filòsof i poeta, va néixer a la Múrcia islàmica el 28 de juliol de 1165, en el si d’una família de notables. És un dels grans savis hispà-musulmà de tots els temps. Als 8 anys la seva família es va traslladar a Sevilla, on el jove Abenarabi va rebre una completa formació literària, jurídica i filosòfic-teològica, iniciant una carrera política en la qual arribaria a ser secretari del govern a la ciutat andalusina. Anys més tard va començar una llarg pelegrinatge per tot Al-Andalus, prosseguint després pel nord d’Àfrica (Marroc i Tunísia), el Caire i Jerusalem. Després de dos anys intensament espirituals a la Meca, va escriure Revelacions de la Meca i va iniciar una nova ruta que tindria com a parada llocs com Anatòlia, Jerusalem, el Caire, La Meca o Bagdad. Després es va traslladar a Damasc, on va compondre l’any 1229 Les enfilades de la saviesa. Allí va romandre fins que va morir el 16 de novembre de 1240. Allí es conserva la seva tomba, acompanyada des del segle XVI per una mesquita que el totpoderós Sultà turc Selim II va disposar erigir en el seu honor.

Jordi Delclòs, neix a Barcelona el 1972. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Doctor per la Universitat de Sevilla. En els seus orígens comença a treballar com a educador social en diverses fundacions i associacions. Després d’una dilatada formació i experiència en filosofia, música, teatre i sufisme, des del 2004 és director de l’Escola de Música i Musicoteràpia turca i sufí de Barcelona, on actualment es formen diverses desenes d’alumnes en la música d’arrel turca i les seves aplicacions terapèutiques així com en la filosofia i el mètode del Sufisme. És també docent en el sistema educatiu català, on imparteix Història i Cultura de les religions des de fa deu anys. Com a viatger ha viscut llargues temporades a Turquia, on ha aprofundit en l’espiritualitat del Sufisme així com en la música clàssica otomana i d’arrel turca, i ha visitat també països com Mongòlia o l’Índia. Té tres llibres publicats per Mandala Ed.: La dimensió terapèutica de la música al sufisme (2011), Platonisme i Sufisme (2014) i Shakespeare i Calderón en clau sufí (2016). Des de fa una dècada i mitja imparteix tallers regulars, cursos, concerts i conferències sobre les temàtiques de l’espiritualitat sufí, la dansa del Sema (dansa giróvaga), la música modal i la musicoteràpia d’arrel turca, la filosofia platònica, el teatre shakespearià i el diàleg interreligiós. Des de fa dos anys dirigeix juntament amb altres especialistes el cercle de lectura Ibn Arabi de Barcelona. Amb la seva dona, Tuba, de nacionalitat turca, van fundar el 2009 l’Associació Cultural Ponteràpia, que vol ser un pont entre cultures i sembrar llavors de pau.

Més informació sobre el ponent en el seu espai web: www.ponterapia.com


 

«El gran sufí Andalusí Ibn Arabi de Murcia”

A cargo de Jordi Delclòs,
Dr. en Filosofía, docente, músico y especialista en sufismo

Miércoles 24 de mayo, 19:30 hrs.
Sala Ronda Barcelona, c/Consell de Cent 382 (Barcelona)
Conferencia Pública / Entrada Libre

Ibn Al-Arabí, conocido en occidente como Abenarabi, místico islámico, filósofo y poeta, nació en la Murcia islámica el 28 de julio de 1165, en el seno de una familia de notables. Es uno de los grandes sabios hispano-musulmán de todos los tiempos.
A los 8 años su familia se trasladó a Sevilla, donde el joven Abenarabi recibió una completa formación literaria, jurídica y filosófico-teológica, iniciando una carrera política en la que llegaría a ser secretario del gobierno en la ciudad andalusí.
Años más tarde comenzó una largo peregrinaje por todo al-Ándalus, prosiguiendo después por el norte de África (Marruecos y Túnez), El Cairo y Jerusalén. Tras dos años intensamente espirituales en La Meca, escribió Revelaciones de La Meca e inició una nueva ruta que tendría como parada lugares como Anatolia, Jerusalén, El Cairo, La Meca o Bagdad.
Después se trasladó a Damasco, donde compuso en el año 1229 Los engarces de la sabiduría. Allí permaneció hasta que murió el 16 de noviembre de 1240.
Allí se conserva su tumba, arropada desde el siglo XVI por una mezquita que el todopoderoso Sultán turco Selim II dispuso erigir en su honor.

Jordi Delclòs, Nace en Barcelona el 1972. Licenciado en Filosofía por la Universidad de Barcelona y Doctor por la Universidad de Sevilla. En sus orígenes empieza a trabajar como educador social en diversas fundaciones y asociaciones. Después de una dilatada formación y experiencia en filosofía, música, teatro y sufismo, desde el 2004 es director de la Escuela de Música y Musicoterapia turca y sufí de Barcelona, donde actualmente se forman varias decenas de alumnos en la música de raíz turca y sus aplicaciones terapéuticas así como en la filosofía y el método del Sufismo. Es también docente en el sistema educativo catalán, donde imparte Historia y Cultura de las religiones desde hace diez años. Como viajero ha vivido largas temporadas en Turquía, donde ha profundizado en la espiritualidad del Sufismo así como en la música clásica otomana y de raíz turca, y ha visitado también países como Mongolia o la India. Tiene tres libros publicados por Mandala Ed.: La dimensión terapéutica de la música en el sufismo (2011), Platonismo y Sufismo (2014) y Shakespeare y Calderón en clave sufí (2016). Desde hace una década y media imparte talleres regulares, cursos, conciertos y conferencias sobre las temáticas de la espiritualidad sufí, la danza del Sema (danza giróvaga), la música modal y la músicoterapia de raíz turca, la filosofía platónica, el teatro shakesperiano y el diálogo interreligioso. Desde hace dos años dirige junto con otros especialistas el círculo de lectura Ibn Arabi de Barcelona. Con su mujer, Tuba, de nacionalidad turca, fundaron en el 2009 la Associación Cultural Ponterapia, que quiere ser un puente entre culturas y sembrar semillas de paz.

Más información sobre el ponente en su espacio web: www.ponterapia.com

 

 

X